tisdag 13 oktober 2009

Makeover av vår trapp


Det har varit tyst ifrån mig i ett par dagar nu och här är anledningen. Jag har äntligen målat klart trappen till övervåningen.
Själva grundmålningen gjorde jag faktiskt för några månader sedan och efter det försvann all ork och lust över detta projekt fram tills för några dagar sedan. Energin kom tillbaka och jag tog tag i målningen igen. Dessutom hittade jag ett så fint väggord på Tradera som jag valde att sätta på ett av trappstegen. (Theres no place like home) Det piffade till det lite extra.

Kul: När jag hade målat en omgång och min 3-årige son fick se resultatet utbrast han "Men oj mamma vad har du gjort... vad fint". Det roliga här är: 1.) Han förstog att det var jag som målat och inte hans pappa 2.) Han såg skillnaden och gillade resultatet. Sedan måste jag erkänna att jag själv är riktigt nöjd med resultatet.

Tråkigt: Det är verkligen tråkigt när energin bara försvinner när man är mitt uppe i något, men som tur var kom den tillbaka.
Faktiskt så känner jag att jag har kvar energin i kroppen och funderar på om jag ska ta tag i renoveringen av vardagsrummet nu...

fredag 2 oktober 2009

Fredagsfniss - Citat från barn

I mina händer håller jag boken"Gamla tanter lägger inte ägg" av Mark Levengood och Unni Lindell. Jag undrar verkligen om citaten är sagda av barn eller inte. Här är i alla fall några av citaten:

"När mamman och pappan gör en baby har de ansvar för var sin del. Om det blir en flicka har mamman ansvar för nederdelen. Om det blir en pojke, har hon ansvar för överdelen. Så enkelt är det!" KRISTIN 5 ÅR

"I befruktningsögonblicket smälter pappan ihop med mamman." MARITA 9 ÅR

"Om fröet från pappan inte träffar mammans ägg blir det bara en vanlig omelett av det." MIKAEL 6 ÅR

"För att få barn måste fröna tävla. Om de spurtar riktigt är det risk att man får trillingar." JOHAN 7 ÅR

"För att det ska bli barn måste pappan spruta massvis av baciller in i mammans ägg. Ägget är stort som ett gåsägg. Sedan slåss tjejbacillerna med killbacillerna. Och om tjejerna vinner blir det en flickbaby." JULIE 6 ÅR
"Om man vill kan man ta ultraviolett ljud och kika på babyn med en apparat. Då brukar den tycka att det blir väldigt ljust därinne, men den tycker också om att få titta på sin mamma och få ett visst intryck av henne."
ANNA 6ÅR

"Det är inte bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen." TOVE 9 ÅR

"Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika bra för. Den minskar väldigt fort och slutar med buller och bång." GUN 7ÅR

Ha en riktigt trevlig helg!