söndag 27 december 2009

Schablontryck på tröja - igen

Jag gillar uttrycket "Ta 3 betala för 2" i affärerna! I julklapp gav jag gav bort två tröjor med schablontryck men valde att behålla den tredje tröjan själv för att hitta på något snitsigt med. Att skriva min sons namn på tröjan har jag ju gjort tidigare och eftersom han har en lillebror som troligtvis kommer att ärva tröjan senare så ville jag hitta på något annat. Det blev "BUSUNGE". Ordet kändes passande, fast kanske ännu mer passande till hans lillebror. =)

När jag gjort själva trycket, tyckte jag att det blev väldigt likt märket "Lundmyrs" söta tröjor så då valde jag att kopiera resten också. Fram med den röda textilfärgen för att rita upp ett hjärta. Resultatet blev en "Lundmyr-kopia". Fast jag vet inte om de har ordet "Busunge" i deras kollektion.

Kul: Tröjan blev ju gratis. När jag visade tröjan för min son och förklarade vad som stog på den ville han ta på sig den direkt, han ville dessutom sova i den. Ett gott tecken.

Tråkigt: ...att jag inte hade fler tröjor. Blev sugen på att göra en till lillprinsen också.

fredag 25 december 2009

Enkla ljuspåsar

Hoppas att ni alla har haft en härlig jul. Det har jag! Förmodligen har jag lagt på mig några extra kilon så det blir till att börja det kommande nya året med en diet. (Som vanligt varje år)

Ikväll har jag hunnit med att pyssla litegrann. Nyligen fyndade min mamma en jättefin sylåda på loppis som var fylld med spetsar, band, knappar och sytrådsrullar m.m. Hon tänkte på mig och slog till direkt, 50kr hade hon gett för allt. Tänk vilken tur man har.

I lådan hittade jag även ett litet vitt tygstycke som hade virkad spets på sig så troligtvis kommer det från ett gammalt lakan. Jag klippte av två små länger och sydde ihop dem. Resultatet blev dessa små ljuspåsar. I påsarna har jag placerat små ljuslyktor för brandsäkerhetens skull.

Tidsåtgång: Tror det tog ca 15min totalt.
Kul
: Enkelt och vackert.
Tråkigt
: Att tygstycket inte var bredare för då hade jag givetvis gjort större ljuspåsar.

fredag 18 december 2009

Fredagsfniss - Lite olika citat

Till alla kvinnor därute: "Livet är INTE en resa till graven med syftet att komma dit i en attraktiv välbevarad kropp. Det handlar om att glida in sidlänges med en chokladkaka i ena handen, en flaska vin i den andra, fullständigt slutkörd, totalt utsliten, skrikande "vilken häftig resa".

"Inom varje äldre människa finns en yngre människa som undrar vad fan som hände. "-Cora Harvey Armstrong-

"Inom mig lever en mager kvinna som desperat vill komma ut. Jag brukar tysta henne med kakor." -Okänd-

"De svåraste åren är de mellan 10 och 70 år." - Helen Hayes - (vid 73 års ålder)

"Varje gång jag stänger en dörr mot verkligheten kommer den in genom fönstret." - Jennifer Unlimited-

"55 är när du äntligen fattar vad det handlar om , och din kropp börjar ge upp." - Caryn Leshen -

"Om du inte kan föregå med gott exempel, ja då får du vara en gräslig förebild. -Catherine -

"Ingen kan få dig att känna dig underlägsen utan att du ger dem tillstånd." -Elenor Roosevelt-

Ha en underbar helg!

onsdag 16 december 2009

Och vinnaren är...

Förra veckan lovade jag en utlottning av ett tyghjärta för att fira mina 10.000 besökare. Intresset blev visst inte så stort, men desto lättare blev det när jag skulle skriva siffror på små lappar för att dra vinnaren.

Vinnare blev personen till kommentar nr 6!
Grattis
till Anette!

Maila mig din adress så skickar jag hjärtat på posten.

lördag 12 december 2009

Lussebullar i tyg

Vad passande det blev insåg jag precis. De här lussebullarna kommer att ligga i små paket i adventskalenderna i morgon bitti. Då är det 3:e advent och Lucia, det kan väl inte passa bättre än dessa små lussebullar?
Mönster:
Eget, men med inspiration från Bombadill.

Tyg: Gul velour från Stoff och Stil
Kul:
Jag tycker de blev bra, hoppas bara att min barn uppskattar dem.

Tråkigt: Jag hatar att sy i velour och jag har fortfarande inte lärt mig att sy i det tyget. Tyget drar sig åt alla håll och kanter. Ändå envisas jag att göra det gång på gång. Det är väl utmaningen antar jag...


söndag 6 december 2009

10.000 besökare firas med en utlottning!

Jag har ju helt missat att bloggen har besökts av mer än 10.000 besökare och det måste jag ju fira med en liten utlottning! Vi tar mitt senaste pysselalster, ett tyghjärta med ett schablontryck med texten "god jul".

Vill du vara med i utlottningen behöver du bara lämna en kommentar till det här inlägget.
Du som har en egen blogg kan öka dina vinstchanser genom att länka till det här blogginlägget (du får givetvis låna bilden) och skriver sedan en extra kommentar. (du skriver alltså två kommentarer)
Du kan lämna en kommentar fram till onsdagen den 16 december kl 18:00.

Lycka till!

Hjärta med tryck

Fick en idé om att prova sy ett hjärta med schablontryck. Just nu känns texten "god jul" passande så det blev ett sådant. Hjärtat hänger just nu på dörrhandtaget till skafferiet.

Så här gjorde jag: Klippte ut två likadana hjärtformade bitar i vitt bomullstyg. Sedan använde jag schabloner och röd textilfärg från Panduro Hobby.

Kul: Enkelt jul-piff.
Tråkigt:
Är inte riktigt nöjd med den sista lilla biten som man syr ihop för hand. Jag ska ta och öva på några fler.

Tips! Sådana här hjärtan kan man ju använda till lite olika saker, att hänga på dörrhandtag eller krokar, i en julgrupp eller varför inte som dekoration på julklappen...

tisdag 1 december 2009

Ljuslyktan blev en blomlykta



En vanlig ljuslykta kan faktiskt vara så mycket mer, som tex ett hem för en fin blomma. =)

Så här gjorde jag: Jag placerade en Cyklamen i lyktan och täckte den fula krukan med mossa.
Kul:
Det blev ett annorlunda, men riktigt tjusigt blomsterarrangemang i köksfönstret.

Tråkigt: När 1-åringen är i farten gäller det att stänga luckan. Han har nämligen upptäckt mossan som han når upp till precis. Grrr....