torsdag 26 augusti 2010

Tavla med hjärtan av fimodeg

Just nu pågår en tävling hos Panduro Hobbys egen blogg där man ska göra ett pyssel med temat "rosa". Eftersom jag har en bit till närmsta Panduro Hobby butik så har jag valt att använda något som jag redan har hemma och som är inhandlat hos Panduro Hobby. Jag hittade rosa Fimo-deg och det är riktigt kul att pyssla med.
Så här gjorde jag: Jag formade två hjärtan av degen och gjorde ett litet hål på sidorna av hjärtat så att en metalltråd ska kunna fästa. När alstren är klara ska de in i ugnen för att stelna.

På loppis hittade jag en tavla med snygg ram som jag målade över helt och hållet med en vit matt hobbyfärg. (hoppas verkligen inte att tavlan var något av värde).
Jag virade en metalltråd trädd med små glaspärlor runt om hjärtat och stack in tråden i de små hålen som fanns på hjärtats sida tillsamamns med en liten klick lim så att tråden inte lossnar.

Sedan limmade jag på de båda hjärtanen på tavlan.

söndag 22 augusti 2010

Betongfat



Jag köpte dessa två fat på loppis för endast 5kr styck som jag tänkte testa göra betongfat av. Funkade riktigt bra faktiskt.
Så här gjorde jag:
Vänd faten upp och ner och smörj sedan undersidan med matolja. (Annars är det svårt att få betongfatet att lossna från det riktiga fatet.) Häll på önskad mängd blandad betong och låt stå ett dygn.



Sedan är det bara att börja dekorera!

fredag 20 augusti 2010

Kavajen blev en kudde


Jag hittade den här kavajen i källaren när jag höll på att rensa. Det är nog 12 år sedan jag använde den sist (!) Istället för att slänga den tänkte jag återanvända tyget. Tyget är i mocka-imitation och är jätte mjukt och härligt. Vad kan då passa bättre än att sy en kudde av det och ha i soffan.

Så här gjorde jag: Jag klippte sönder kavajen och lappade ihop bitarna. Sydde dit en dragkedja i kanten och sedan var det klart. Nu låter det som om det var klart på några minuter, men nej, nej, nej. Det tog faktiskt lite tid.

Kul: Återvinning är alltid kul! Jag håller på att städa bort sommaren i vardagsrummet och välkomnar hösten, och det blir i form av lite rostiga färger här och var så kudden passade perfekt i soffan.

Tråkigt: Jag hade ingen brun dragkedja hemma så det fick bli en vit. Inte helt hundra blev det.

torsdag 12 augusti 2010

You had me at hello...

Känner du igen citatet? Det är från filmen Jerry MaGuire. Jag känner plötsligt att jag bara måste se om den filmen. Den är ju sååå bra. Se ett litet klipp med filmcitatet nedan



Hur som helst, jag hade en "väderpåverkad" träbit som jag gjorde en schablon på med det här citatet.
Så här gjorde jag:
Jag skrev citatet i ett Word-dokument och använde mig av typsnittet "Mistral". Sedan skar jag ut bokstäverna och duttade i med lite vit färg.
Kul:
Annorlunda grej att ha på väggen.
Tråkigt
: Det var inget sambon ville ha på väggen så jag har den vid min egen lilla pysselhörna.

söndag 8 augusti 2010

Ljuslyktor av små virkade dukar


Enkelt piff är kul. Jag hittade de här små dukarna på loppis härom veckan och tänkte att de får jag säkert användning av i något form av pyssel framöver. Det gick snabbare än vad jag trodde för när jag kom hem kom jag på att man kan lägga dem runt vanliga ljuslyktor och vips har man fått lite piffigare sådana.

Så här gjorde jag: Jag la duken mot glaset och satte fast den med hjälp av lite nylontråd i båda ändarna.
Kul: Ha, 5 kr kostade pysslet!

Tråkigt: Hittade bara två små dukar. Hade velat haft fler.