torsdag 23 september 2010

Namntryck på tröja

Jag har gjort ett tryck med t-shirt papper igen och den här gången blev det riktigt lyckat. Mina barns namn på vanliga baströjor från H&M. Vilket lyft va? 

Så här gjorde jag: Jag använde typsnitt "Jokerman" och gjorde spegelvänt med hjälp av Wordart i Word så att trycket blir åt rätt håll när man stryker på bilden på tröjan. Den här gången klippte jag ut varje bokstav för sig så att trycket inte blev "plastigt" mellan bokstäverna. Rekomenderas.


Kul: Simplycolor.se, släng er i väggen. Kan själv!

Tråkigt: Min fantasi tog stopp direkt när jag funderade vad nästa t-shirt tryck skulle bli. Jag får ge det några dagar. 

tisdag 21 september 2010

Trolldeg



Mina barn fick för sig att de ville "dega" som de kallar det här hemma. Men oj då, på de flesta av burkarna hade inte locket satts fast ordentligt så den mesta av degen hade torkat. Därför fick jag göra en egen deg lite snabbt.
Så här gjorde jag:
Blanda 1 dl vatten, 2 dl mjöl, 1 dl salt, 1 msk olja och lite karamellfärg. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Klart!
När de degat klart så är det bara att lägga degen i en burk och försluta så håller den sig länge.
Tips!
Man kan spara figurerna som man skapar genom att torka dem i ugnen på 100 grader i ca 1 timme. Låt figurerna sedan stå några timmar.

söndag 19 september 2010

Spindelkakor

Är det barnkalas så är det. Vi serverade muffins som såg ut som spindlar! Inspirationen fick jag på nätet som vanligt men minns tyvärr inte var.

Så här gjorde jag: Vanlig muffinssmet som jag hade lite smarties i. Dekorerade med chokladsås, smarties och lakritssnören.

Kul: De blev uppskattade av både vuxna och barn.

Tråkigt: Muffinsen blev för torr så nästa gång så ska jag göra spindlar av vanliga chokladbollar istället. Det är ett säkert kort.

lördag 18 september 2010

Hjärta med budskap



Jag har köpt hem "t-shirt papper" och jag ville testa hur resultatet blir först på ett lite mindre pyssel innan jag går på mina stora idéer. Jag testade därför att göra ett litet hjärta med en text på.

Så här gjorde jag: Mallen till hjärtat är från Tildas mönster. Sedan skrev jag en text i word och använde wordart för att kunna få texten spegelvänd. Skrev ut texten och strök en stund med strykjärnet på trycket. (utförligare beskrivning finns på förpackningen av t-shirt pappret) Vitt bomullsband som upphängning och sedan så sydde jag dit en pärla som dekoration längst upp.
Kul:
Jag fixade det här med spegelvänd text tillslut, fick sitta ett tag för att lista ut hur man gjorde. Tur att man har internet. Hur gjorde man innan google fanns?
Tråkigt:
Trycket blev väldigt glansigt så det här kommer jag nog inte att göra igen. Bokstäver måste nog skäras/klippas precis vit kanten annars ser det inte speciellt snyggt ut.

fredag 17 september 2010

Fredagsfniss - Hur ska man prioritera?

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin. Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen.

Man måste också dricka två liter vatten varje dag och sedan kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills har tillbringat på toan. Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de är exakt, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen, annars är det illa.

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem. Och ett glas öl (jag minns inte varför det var nyttigt) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket , du kommer inte ens att märka det.

Man ska äta nötter och bönor varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärtor. Du ska äta 4-6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar.

Och så en sak till: Efter varje måltid ska du borsta tänderna. Borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna, bönorna och ärtorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV därinne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är tre timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det fungerar inte längre, eftersom man måste ta en promenad varje dag minst en halvtimme (ett råd: efter 15 minuters promenad, vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme) Du måste också hinna träffa dina vänner, för de är som växter, de måste tas hand om dagligen.

Bland annat måste du också hålla dig informerad, dvs läsa minst två dags- och några stycken kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet. Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt. Du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämt tantriskt sex. Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om du har barn eller husdjur.

När man räkanr ihop allt ovan, behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt. Tex duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina två liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv. Då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar.

Drick vin efter det, du kommer att behöva det!

onsdag 15 september 2010

Höstfint på trappen



Hösten är här och jag har välkomnat den genom att piffa med lite höstblommor vid trappen. I en zinkbalja har jag planterat vit kryssantemum, ljung och kål. Vanligtvis brukar jag täcka jorden med mossa vid sådana här arrengemang men nu använde jag kottar istället.
För att "höstbaljan" ska synas ordentligt, placerade jag den på en stol som blivit lite "shaggy" då den har fått stått ute i några år. Blev riktigt fint tycker jag.

lördag 11 september 2010

Förvandling av barnstolar



Jag har fyndat på loppis igen. Två barnstolar för 40kr, det tycker jag är ett fynd. Dock vill jag som vanligt sätta en personlig prägel på saker och ting...
Så här gjorde jag:
Jag tvättade dem ordenligt och sedan sprayade jag dem med en svart blank sprayfärg i omgångar. Det gick åt en sprayburk per stol då de behövde sparyas tre gånger innan allt hade täckt ordentligt.
Sedan skrev jag ut första bokstaven i mina barns namn i ett word-dokument. Jag använde typsnittet "Edwardian Script ITC" i 560 bildpunkter. Skar ut bokstäverna till en schablon och sedan blandade jag svart- och vit hobbyfärg till en grå nyans och duttade i färgen i schablonerna.
Stolarna står nu i hallen så mina grabbar kan sitta ner när vi tar på dem skorna, och eventuellt sitta ner och vänta medans jag ständigt letar efter nycklarna på mornarna... =)
Kul:
Resultatet blev mycket lyckat. Det var första gången jag provade sprayfärg på möbler. Jag kommer definitivt att fortsätta några projekt med det. Har en del möbler som behöver renoveras.
Tråkigt
: Det är väldigt lätt att lägga handväskan och jackan på dessa stolar när jag kommer hem. Jag MÅSTE lära mig att hänga upp saker på sin plats...

onsdag 8 september 2010

En t-shirt blev två (!) mössor




Skrynklig svart t-shirt inkastad längst in i garderoben. Den fick bli grunden till två mössor. Jag hade några stryka-på-bilder med Spiderman på från H&M som fick vara motiv på mössan.

Så här gjorde jag: Inte så mycket att orda om. Kokalal säger jag bara.

Kul: Jag börjar få in snitsen nu tror jag.

Tråkigt: Minsta killen på 2 år verkar inte gilla att ha mössa, det går lite i perioder det där verkar det som. Snart börjar det bli rikgit kallt på morgonen och då blir det fight om att ha mössa kan jag lova.