tisdag 22 november 2011

Lite sent trädgårdspiff...

Men oj då, vad rutten vår trädgård känns. I år har jag verkligen inte prioriterat trädgården utan fokuserat mer på inredning och renovering inomhus. När jag fick se den ruttna Tagetesen som stått i en zinkhink brevid trappen var jag bara tvungen att göra något.

Jag grävde upp ett litet granskott som växte bakom förrådet och i med lite mossa. Kanske inte världens snyggaste piff men troligtvis ett av de snabbaste. Hoppas att den står sig under vintern, den kommer nog att göra sig väldigt fin med lite snö omkring sig.

söndag 20 november 2011

Nya canvastavlor


Jag gillar de tänkvärda orden och gjorde dem på tre canvastavlor.

Först målade jag canvastavlorna med svart väggfärg och sedan är det bara att skriva texten med vit färg.

lördag 5 november 2011

Tyghjärtan

Det var ett tag sedan jag satt vid symaskinen men nu är det fullt upp. I början på december ska jag stå på en julmarknad och sälja egentillverkade saker. Jag har liksom inte planerat något men har börjat med att sy upp några tyghjärtan som kommer att få följa med.

Så här gjorde jag dem: Jag började med att klippa till en mall i en kartongbit och sen är det bara att börja klippa MASSOR av hjärtan i tyg. Jag använde tygfärg från Panduro och lånade stämplar från min syster. Det blev jättefina tryck.

Sedan satte jag ihop två hjärtanbitar och sick-sackade runt hjärtat men lämnade en liten bit för att kunna stoppa i lite stoppning. Just det, glöm inte att stoppa i någon form av tråd längst upp så att man kan hänga upp hjärtat.

När man fyllt hjärtat är det bara att sick-sacka igen hålet. Klart.

Kul: Får jag dem inte sålda så är det ju perfekt gå-bort-present istället för en flaska vin eller blomma.

Tråkigt: Tänk om jag inte får något hjärta sålt?