Fläderblomssaft
25 väl utslagna vita fläderblomsklasar
1 citron (väl sköljd)
30 g citronsyra (en påse)
ca 700 gram socker
1 liter kokande vatten
ca ½ tsk Atamon (flytande konserveringsmedel)
Skölj blomklasarna försiktigt i kallt vatten, låt dem rinna av väl och lägg dem i en skål. Skär citronen tunt och lägg skivorna i skålen tillsammans med flädern. Tillsätt citronsyra, socker och vatten. Rör om och låt stå övertäckt i kylskåpet ca 1 vecka. Rör om varje dag.
Tips! Jag har läst att man också kan ha i lime eller en liten kanel- eller vaniljstång för att höja och variera smaken. Låter spännande, det ska jag prova nästa gång.
Kul: Att det blev så gott och att det var enkelt att göra.
Tråkigt: Att saften skulle stå och dra i 1 vecka. Den som väntar på något gott...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar