måndag 16 februari 2009

Dopinbjudan - egna inbjudningskort

Snart är det dags för vår son att döpas och jag har gjort egna inbjudningskort. Jag tycker att det känns lite mer personligt att göra egna inbjudningar, och det är inte så svårt. Lite fantasi, lugn och ro, papper och en skrivare så är det fixat på nolltid. Nolltid kanske var överdrivet en smula..

Så här gjorde jag: Jag använde ett word-dokument i liggande format och infogade en tabell med tre "osynliga" rutor. I mittenrutan har jag skrivit själva dopinbjudan med svart text, var och när osv. I de andra två rutorna har jag skrivit om barnets namn och andranamn med ljusgrå text. Varför vi valde just det namnet, namnets betydelse och statistik i Sverige (hämtat från SCB). Lite kul och personlig läsning helt enkelt.

Själva framsidan gjorde jag genom att ta en bild av min prins och redigera det i ett ritprogram jag har. (Inte nödvändigt men ack så trevligare) Bilden ska ligga till höger i dokumentet så att den hamnar på framsidan av inbjudan.

Jag använde ett lite tjockare papper som jag köpt i bokhandeln. Skriv ut inbjudan, vänd på pappret och lägg tillbaka i skrivaren igen och skriv ut själva bilden. Vik inbjudan enligt ovan. Jag har även knutit ett ljusblått sidenband längs med kortet.

Kul: Alltid kul med positiv respons på något man gjort själv...

Tråkigt: Det här med att skriva ut texten och sedan lägga tillbaka så bilden hamnar rätt var inte det lättaste. Detta kräver att man har lugn och ro omkring sig så man får tänka ordentligt, alltså när barnet har lagt sig...

4 kommentarer:

Anette sa...

Jättefina kort!

lilla hjärtat sa...

Hej Marie!
Kul att du hittade till min blogg. Mycket roliga ideér och recept jag hittade hos dig. Jag återkommer och länkar till dig. Fina dopkort du gjort, själv skrev jag mina förhand. Inget att rekomendera om man som vi hade 67 gäster.
Helén

Jennie sa...

Hejsan, jag förstår inte riktigt hur du menar med att göra osynliga tabeller

Ladylox sa...

Jennie: Tabellens kanter blir "osynliga" om man väljer tabellen med de streckade linjerna.

Väljer man helt ifyllda linjer så syns linjerna när man skriver ut dokumentet.

Hänger du med?

Marie