måndag 6 juli 2009

Duk gjord av sten

En lite annorlunda duk pryder vårt köksbord just nu. En duk gjord av stenar...

Så här gjorde jag: På Ikea köpte jag en slags plastduk (som man egentligen har i kökslådorna så att redskapen ligger på plats när man öppnar lådan). Sedan köpte jag en påse med dekorationsstenar.
Klippte plastduken i den storleken jag ville ha. (Jag gjorde den lite smalare än en vanlig löpare eftersom man inte bör ställa sitt glas på den här duken...) 25 cm bred gjorde jag den ungefär. Sedan tryckte jag ut lim på duken och fäste på stenar en efter en.

Kul: Till och med sambon gillade den nya duken. Det här var ett pyssel som även min son gillade att vara delaktig i. Han satt brevid nästan hela tiden och ville gärna dutta på en sten här och var också...

Tråkigt: Förvaringen. Inte direkt en duk att vika ihop och lägga in i linneskåpet. Nej, den här får övervintra på altan tror jag... Tråkigt också att limmet som jag använde inte blev genomskinligt när det torkade. Jag trodde nämligen det. Fast det är nog bara jag som tänker på hoppas jag.
Jag är även besviken på stenarna jag köpte. 125kr kostade säcken med sten och jag kunde bara använda ca halva säcken då resten av stenarna hade vassa kanter och var trasiga.

Kostnad: Ca 160 kr gick det på totalt.
Funderar på att göra en med snäckor på också...

8 kommentarer:

Helen sa...

Så snygg! Vilken kul idé!

Anette sa...

riktigt läckert!

Monkan sa...

Oj, vilken grej! Hur kom du på en sån idé? Verkligen supersomrigt. Ja, smart tänkt att inte göra den för bred :-) Det ser ju superproffsigt ut, och nåt lim ser jag då inte.

Ah, nej, håll den borta från linneskåpet, så att den inte hamnar i mangeln rätt som det är ;-) Men tänk om den blir förstörd om du har den ute, om limet löses upp av regn eller snö, eller fryser till och spricker. Men jisses, sommaren har knappt börjat, inte prata om vinter nu!

Snäckor är ju lite lättviktigare så då skulle det ju kunna bli en tavla istället, eller både duk och tavla.

Sån bra service med inlägget om suryp :-) Jag glömde ju att kolla efter det när jag var och handlade idag. Vilken avdelning ska man kika på?

MARIE -Inredningsdrömmar sa...

Hej
Första gången jag besöker din blogg, så inspirerande o så fin. Vilken bra idé med duken. Har sett liknande i butiker men då går de ju lös på ca 400:- Roligt o snyggt att göra själv, kanske man skulle testa.
//Marie

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Åh vilke cool ide!!!! Den ska jag spara i mitt minne! Kanske länkar jag hit och tipsar fler om den iden...är det ok!?

K R A M // t i n a

Annica sa...

Vilken kul idé!

Anonym sa...

Festligt med din stenduk. Jag har nämligen själv tänkt göra en liknande. Köpte IKEAs plastunderlägg och billiga dekorstenar på GeKås i Ullared. Men fortfarande har jag inte hittat ett lim som jag vågar använda.

Jenny Remes sa...

Jag har velat att göra en sådan, såg i närbutiken att de sålde en lång duk, men vad kostade inte den, säkert 500kr.

Du är ju sååå himla duktig! Himla bra blogg! Kul att du delar med dig!

Jenny