onsdag 14 januari 2009

Vetebullar i tyg


Hoppas ni inte tycker jag blir tjatig med dessa bakverk men de är så uppskattade här hemma och därför blir det så roligt att göra dem.
Den här gången blev det några vetebullar. Jag använde mig av ett vanligt bomullstyg men resultatet skulle nog blivit lite bättre om jag hade haft strechtyg istället men det fick jag inte tag på. (Bullarna ska ju bara vara till lek så det spelar väl inte så stor roll egentligen.)

Så här gjorde jag/arbetsordning:
Klippte till en rektangel som mätte ca 7 x 44 cm (alla bitar blev olika stora så det här är ett cirkamått).  Sedan raksöm på kort- och långsida men låt den ena kortsidan vara öppen. Jag sick-sackar långsidan eferråt så att den inte fransar upp sig.Vräng "korven" till rätsida och fyll den med stoppning.Sy igen hålet på kortsidan. Nu har du en lång "korv".

Börja forma som en vetebulle och sy fast bullen med några stygn var 5:e cm ungefär så att bullen håller formen. Sy eller måla dit pärlsocker.
Att de blev så uppskattade. (tillslut)
Kul:
Sonen trodde det var en riktig bulle, så han blev helt förtvivlad när han satte tänderna i den och upptäckte att den var en fejk. Ånej, vad har jag gjort tänkte jag så jag fick tina upp en riktig bulle från frysen som ett förlåt. Nu så här efterråt är den lika populär som de tidigare bakverken.
Tråkigt:

5 kommentarer:

Anette sa...

Mums! ;o)

Vi ses hos systeryster imorrn!

Anonym sa...

Jättefina bullar!! Mums!

Mamma Russin sa...

hej hej..
gud så duktig du är..
jag håller också på att syr "kondisbitar" till min lilla stinas kommande kondis...;)
men bullar har jag inte sytt än.. så det ska jag försöka mig på.. choklad bollar, dammsugare och en prinsesstårta har jag gjort..:)

ha det gott
kram

Crea Diem sa...

Hej var ute och letade efter "sydda bakverk" och hittade din jättefina blogg!

Sarris sa...

Hej.
Fina saker du syr, HAr snott lite tips, mått och inspiration och sytt lite själv. Har länkat till din blogg på mitt inlägg om dessa "bakverk".
http://sarris.bloggplatsen.se/