Ingredienser: 500 ml vodka, 300 gram äpplen, 200 gram socker.
Så här gjorde jag: Skala och skär äpplena i små bitar och lägg dem i en glasburk. Häll över vodka. Sätt på lock och förvara i kylskåpet. Rör om innehållet en gång i veckan under 2–4 veckor.
Sila sedan äpplena genom ett metalldurkslag och häll vätskan i en behållare där den kan lagras. Till 500 ml osötad likör tillsätts 200 ml strösocker. Lagra i minst tre månader. Efter lagringen ska den klara vätskan hällas över till en ny flaska (lägg till mer socker om nödvändigt).
Kul: Resultatet blev jättegott.
Tråkigt: Att det tar ca 4 månader att få en så god likör.
Tips: Jag älskar kanel och eftersom äpple och kanel passar bra ihop så testade jag att lägga en liten kanelstång i glaset och det blev supergott. Nästa år ska jag göra en större sats och kanske ge bort i julklapp...
Man kan säkert blanda en god coctail med äppellikör som bas, någon som har ett bra recept?
3 kommentarer:
Detta ska jag testa! Hur pass mogna bör äpplena vara?
Jag har handlat hem brännvin för att göra en äppelsnaps men nu blev jag så sugen på att göra likör istället! :)
Åh, jag tror nog att äpplena var helt mogna. Minns inte riktigt.
Jag ska faktiskt göra om det här i år också och jag tycker verkligen du ska prova du också. Du blir inte besviken...
//Marie
Kan tänka mig att äppellikör och fläderlikör , kanske lite citron och toppa med Prosecco kan bli gott 🙂
Skicka en kommentar