söndag 12 augusti 2012

Ny fönsterlampa

Jag kan kan inte riktigt släppa fönsterlampan som visades i Elloskatalogen. Jag har faktiskt gjort mig en ny, fast ändrade på lite detaljer.

Så här gjorde jag:
Jag köpte en lampa på loppis, den här gången för 5 kr (!) och klädde av den allt tyg. När lampan var avklädd så spraymålade jag den svart. Jag köpte en textilsladd på ellos.se för 99 kr (leta reda på en rabattkod så blir den billigare, finns alltid en aktuell sådan) och trädde igenom.

Kul: Resultatet blev ju lite annorlunda men blev jättefin tycker jag. Dessutom tycker jag att det är kul att återvinna saker.

Tråkigt: Att klä av skärmen allt tyg. Det satt hårt. Vilket jobb man lagt ner för att göra en sådan här lampskärm.

5 kommentarer:

Monkan sa...

Vilken fin lampskärm, och så otroligt fint det blev med svart färg på! Och med tygsladd.

Jag köpte ett par lampskärmar på loppis i våras och tänkte också att det skulle kännas lite fel att ta bort tyget, jag tänkte att det var lite taskigt för det kunde ju ha funnits nån som ville ha dem precis som de var... Jag har inte gjort nåt med dem än, har tänkt kläm om dem på nåt sätt, och tänkte ta vara på dekorationsbanden på nåt sätt, så känns det i alla fall lite mer legalt att massakrera lampskärmarna :)

Lillstrumpan sa...

Skitsnygg! Jag blev inspirerad och gjorde en egen. Av en hel massa delar (bland annat en gammal strykjärnssladd), en slaktad lampskärm och en gammal lampa så fick jag till slut ihop det.

Anita sa...

Snygg! Stilren!

Även jag har återbrukat lampskärmar och förutom nya lampskärmar så har dom fått nya liv som blomstöd och mobil. Finns säkert massa flera användningsområden, bara att trigga igång fantasin.

Fröken Pyssel sa...

Den blev verkligen jättefin! Gillar sladden.

Ladylox sa...

Tack för era kommentarer. Ser att det är fler än jag som är kreativa med gamla lampskärmar. Bra med återvinning eller hur? //Marie