söndag 22 februari 2009

Björnbärsfromage

För en tid sedan hittade jag ett recept i en gammal veckotidning hos min mor som såg så smarrigt ut. Jag skrev upp receptet på en liten liten lapp som nu knappt går att tyda, så för min del är bloggen ett perfekt ställa att skriva upp receptet på då jag garanterat ska göra om den igen. Nu kan ju även ni ta del av receptet också...

Björnbärsfromage 6 port
3 gelatinblad
300 g björnbär
½ dl strösocker
3 ägg (delade i vita och gula)
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1.) Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten. Krama ur gelatinbladen.
2.) Ta undan ett par björnbär till garnering. Lägg återstående björnbär i en kastrull med ½ dl strösocker. Värm på svag värme och mixa ihop med en stavmixer.
3.) Tillsätt de urkramade gelatinbladen och rör om. Sila genom en nätsil.
4.) Vispa äggulorna och 1 dl strösocker till pösigt skum. Blanda ner i björnbärspurén.
5.) Vispa grädden och blanda ner i björnbärspurén.
6.) Vispa äggvitorna hårt och blanda ner även det.
7.) Häll upp desserten i glas/skålar och ställ kallt i minst 2 timmar.
Desserten kan med fördel göras innan man börjar med själva middagen då den ska stå kallt ett tag. Perfekt om man vill tajma varmrätt och efterrätt.
Prova, du kommer inte att bli besviken!

1 kommentar:

Anonym sa...

Supersmarrig! Tack för en trevlig kväll med god mat! Puss o kram Anki