lördag 5 november 2011

Tyghjärtan

Det var ett tag sedan jag satt vid symaskinen men nu är det fullt upp. I början på december ska jag stå på en julmarknad och sälja egentillverkade saker. Jag har liksom inte planerat något men har börjat med att sy upp några tyghjärtan som kommer att få följa med.

Så här gjorde jag dem: Jag började med att klippa till en mall i en kartongbit och sen är det bara att börja klippa MASSOR av hjärtan i tyg. Jag använde tygfärg från Panduro och lånade stämplar från min syster. Det blev jättefina tryck.

Sedan satte jag ihop två hjärtanbitar och sick-sackade runt hjärtat men lämnade en liten bit för att kunna stoppa i lite stoppning. Just det, glöm inte att stoppa i någon form av tråd längst upp så att man kan hänga upp hjärtat.

När man fyllt hjärtat är det bara att sick-sacka igen hålet. Klart.

Kul: Får jag dem inte sålda så är det ju perfekt gå-bort-present istället för en flaska vin eller blomma.

Tråkigt: Tänk om jag inte får något hjärta sålt?

2 kommentarer:

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej!
Jättefina hjärtan! Det har vi gemensamt - att sy ♥:)
Stor Kram Annelie ♥

Monkan sa...

Jättefina hjärtan, du får säkert alla sålda! Jag har också just "hittat" min symaskin och ska börja sy, hade faktiskt tänkt just några vita tyghjärtan :) fast bara för hemmabruk. Nåt måste jag i alla fall göra med min fina symaskin som jag köpte för ett par år sen, och som sen bara har stått, och jag har sytt på den gamla som knappt funkar (det lilla, lilla jag sytt vill säga).

Fast jag troligen gå på julmarknad nästa vecka, och då kanske det finns någon där som säljer julhjärtan som jag måste köpa.