onsdag 19 november 2008

Vit chokladmousse med björnbärsås

En riktig favorit som alltid går hem...
Vit Chokladmousse 8 pers
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 dl kesella 10%

Björnbärsås:
200 g björnbär (eller hallon går också bra)
½ dl strösocker (eller mer efter tycke och smak)

Så här gör man: Finhacka chokladen och smält i micron. (det går fort så värm inte för länge) Vispa grädden, men inte för hårt. Rör försiktigt ner grädden och kesellan i chokladen. Klicka ner i glasen och ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter. Tina björnbären och mixa med socker. Passera björnbären genom en finmaskig sil så att det inte kommer med några kärnor i såsen. Spara gärna några björnbär till dekoration.
Tips: Linda ett tomtebloss längst ner på foten som du tänder strax innan servering...

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser jättesmarrigt ut!

Du Marie, tänkte på en sak. Du som är så pysslig och syr och grejar; du borde (om du inte redan hittat dit) titta in till LInda Muhr (http://www.muhrenssida.com/). Hon är jätteduktig och pysslar/syr/inreder och grejar hon med. Brukar läsa hennes blogg och kom helt plötsligt att tänka på dej :o)

Ha det bra