måndag 22 februari 2010

Egensydda hissgardiner

Några av fönstren i vardagsrummet är för breda för att man ska kunna hitta någon hissgardin i rätt bredd så därför fick jag sy mig ett par egna.

Så här gjorde jag: Ett längre tygstycke underst och ett smalare överst. Sydde en kanal längst ner och trädde i en trälist så att det blev lättare att rulla upp tyget. Jag sydde öven fast band mellan gardinkapporna så att man kan knyta upp gardinen i önskad längd.
Längst upp häftade jag faktiskt på tyget mot en trälist och sedan skruvade jag i öglor så att man kan fästa gardinen på krokar i väggen.

Tyg: "Malena" från Jotex
Kul:
Att jag fick använda häftpistolen igen. Den har varit framme mycket på sista tiden så det betyder att mitt impulsköp har lönat sig. Sedan tycker jag faktiskt att det blev bättre att ha EN hissgardin och inte två hissgardiner brevid varandra som jag hade tidigare.

Tråkigt: Övning ger färdighet heter det ju och det var den sista av de tre hissgardinerna som blev bäst. De andra två blev bara "ok". (enligt min mening) Min sambo ser inte skillnaden så jag håller det för mig själv istället...

Inga kommentarer: