onsdag 3 februari 2010

Hjärta i ståltråd med pärlor

Inspirationen att göra ett ståltrådshjärta dekorerat med pärlor har jag fått från min syster. Hon har gjort massor av fina hjärtan som pryder vardagsrum och kök och jag kände att jag bara måste prova att göra något liknande.
Jag använde mig av en vanlig ståltråd som jag tvinnade så den blev tjockare och därmed håller formen bättre.
Tips!
För att tvinna ståltråden, använd skruvdragaren! Vik ståltråden dubbel och fäst öglan i skruvdragren, och håll fast de båda ändarna med en tång och sedan är det bara att köra med skruvdragaren. Tar bara någon minut.

Eftersom jag inreder vardagsrummet i turkosa nyanser så blev det givetvis turkosa pärlor. Pärlorna trädde på en nylontråd och virade sedan pärlbandet runt om stålhjärtat. Sedan hängde jag en prisma i mitten.
Kul: Åh, jag blev faktiskt nöjd med mitt hjärta. Nu ska jag göra fler. Fast de ska jag ha i köket så de får gå i vita toner.

Tråkigt:
Att det var lite pillrigt med de små pärlorna. Det tog sin tid.
Nu fattar jag vad syrran menar med att man blir besatt av "pärlandet" för det här var ju ett riktigt kul pyssel, och minst sagt enkelt...

4 kommentarer:

Monkan sa...

Vad fint det blev. Jag har inte gjort nån trådgrej med pärlor än, det måste jag testa.

Anonym sa...

Det blev ju jätte-fint! Jag tänkte göra ett i rosa när jag sen kommer ha rosa i vardagsrummet :) Nästa steg blir halsband.. /Anki

lilla hjärtat sa...

Va fint det blev med färgade pärlor. Jag gjorde några liknande utan prismor, snurrade mina för hand. Så tack för tipset ; )

Beata sa...

Jättefint!